vineri, 29 martie 2013

TUTORIAL: Cum sa transformi o conserva in ghiveci pentru flori sau suport pentru creioaneCu totii cred ca avem o conserva in casa. De la ciuperci, mazare, compot sau ce-o mai fi. De cele mai multe ori ajunge in cosul de gunoi. Dar, de ce sa o aruncam cand o putem transforma intr-un ghiveci pentru flori?  Ca tot vine primavara…

Am avut in cap acest “proiect” de ceva vreme, dar nu aveam conserva potrivita.

Port aceasta conserva dupa mine de vreo 2 saptamani si tot aman decorarea ei.
Ei bine, azi i-a venit randul. Dupa ce am spalat-o si am lasat-o la uscat, am vopsit-o cu doua straturi de acrilic alb.


Vroiam sa o decorez cu trandafiri, dar pe parcurs m-am razgandit si am ales levantica. Modelul aplicat este din servetel(trei straturi- indepartam primele doua straturi, ramanand doar cel cu model).Servetelul l-am aplicat cu tehnica decoupage.Chiar si dupa al 2-lea strat de acrilic alb tot mai raman urme de la culoarea conservei, asa ca am aplicat cu un burete (am folosit unul pentru spalat vasele taiat in mai multe bucati) acrilic mov si crem.


Acum, nu stiu daca am facut bine sau nu. M-am gandit ce ar fi daca as aplica si patina. Zis si facut. Am folosit adezivele pentru mediul de crapare. Bineinteles, crapaturile nu erau evidente. Chiar daca nu aveam crapaturi am dat si un strat de patina aurie. Pentru ca inca nu stiu daca va fi un suport de creioane sau ghiveci, am aplicat un lac de protectie la apa.

Cum mi se parea prea simpla, m-am gandit ca la baza gurii conservei sa pun o panglica si o fundita.Enjoy it !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu